Textilní vs. skořepinový kufr: Který je ten pravý pro vaše cesty?

Při přípravě na cestování je jedním z nejsložitějších rozhodnutí volba správného zavazadla. Existuje spousta možností, nejčastěji však dilema vzniká mezi volbou textilního nebo skořepinového kufru. Každý z nich má své vlastní výhody, a proto je mnohdy těžké rozhodnout, který je ten pravý pro Vaše cesty.

 

 

Jaký kufr tedy zvolit?

 

Textilní kufry jsou oblíbenou volbou pro mnoho cestovatelů hned z několika důvodů. Jednou z jejich hlavních výhod je flexibilita. Textilní kufr je vyroben z odolného a pružného materiálu, který se snadno přizpůsobí tvaru a obsahu vašeho zavazadla. Některé typy textilních kufrů mají také přídavný zip po obvodu, po jehož otevření zvětšíte objem kufru. To vám umožňuje efektivněji využít prostor kufru a umístit do něj více věcí. 

Další výhodou textilních kufrů je jejich nízká hmotnost. Obecně váží méně než kufry skořepinové, což oceníte zejména tehdy, pokud se snažíte dodržet hmotnostní limit stanovený leteckou společností. Každý gram se počítá, a proto lehký textilní kufr může být výhodou při minimalizaci hmotnosti vašeho zavazadla.

Textilní kufry často obsahují různé kapsy a přihrádky také na přední straně, které usnadňují organizaci obsahu kufru. Výhodu to má také při hledání určitých věcí - nemusíte prohledávat celý kufr.

Na druhé straně skořepinové kufry nabízejí výhody ve své pevnosti a odolnosti. Pokud cestujete tam, kde je vyšší pravděpodobnost, že se váš kufr dostane do kontaktu s hrubým zacházením, je skořepinový kufr tou správnou volbou. Je totiž vyroben z odolného ABS materiálu, který je odolný vůči poškrábání a opotřebení, lépe drží svůj tvar a obsah v něm je lépe chráněn před nárazy. Kufr tak při správném zacházení zůstane vašim parťákem na cesty po několik let. 

Skořepinové kufry také obecně bývají odolnější vůči vlhkosti a vodě. Chystáte-li se tedy na místa proslulá deštivým počasím nebo vlhkým prostředím, je lepší vsadit na kufry ze skořepiny. Jejich další výhodou je snadná údržba. Stačí totiž použít vlhký hadřík a Vaše zavazadlo jím vyčistit zevnitř i zvenku. 

 

Oba typy kufrů jsou vybaveny kódovaným zámkem s nastavitelnou kombinací. Díky tomu je Vaše zavazadlo ve větším bezpečí a chráněno před neoprávněným přístupem. U skořepinových kufrů v naší nabídce navíc máte možnost výměny klasického zámku za TSA zámek, který je uzpůsoben k otevření univerzálním klíčem v případě celní kontroly. Tento klíč mají k dispozici pouze oprávnění kontroloři, nemusíte se tedy bát, že Vám obsah zavazadla bude kontrolovat cizí osoba. Díky TSA zámku navíc zamezíte zničení klasického zámku.

Jedním z dalších rozdílů mezi textilními a skořepinovými kufry jsou barvy a design. Zatímco textilní kufry seženete spíše v klasických a jednoduchých barvách a designech, skořepinové kufry jsou v tomto směru odvážnější. To oceníte, pokud preferujete barevné kufry nebo kufry s potiskem

 

 

Výběr mezi textilním a skořepinovým kufrem tak závisí na vašich individuálních preferencích a potřebách. Dáváte-li přednost flexibilitě, lehkosti a možnosti efektivní organizace, sáhněte raději po kufru textilním. Záleží Vám spíše na odolnosti, ochraně obsahu zavazadla a snadné údržbě? Správnou volbou je kufr skořepinový. Nezapomeňte však vzít v potaz také způsob cestování, cílovou destinaci i Vaše ostatní preference. 

 

Šťastnou cestu, ať už vede kamkoliv, přeje Vaše Bertoo.cz .