5 tipů pro výběr kufru do letadla a jak ho chránit před poškozením

Když se chystáte na cestu letadlem, kvalitní kufr je jedním z nejdůležitějších předmětů, které si musíte připravit. Bezpečné a spolehlivé zavazadlo nejenže ochrání vaše věci, ale také vám ušetří spoustu starostí během cesty.

Podívejte se na naše tipy, jak vybrat správný kufr a jak ho chránit před poškozením.


Velikost a hmotnost

Nejdůležitější je vybrat kufr, který splňuje pravidla pro rozměry a hmotnost zavazadel stanovená leteckou společností s níž cestujete. Překročení limitů může vést k dodatečným poplatkům. Navíc se ujistěte, že velikost kufru vyhovuje vašim potřebám, aby se do něj vešlo všechno co potřebujete.

 

Materiál

Při výběru materiálu kufru zvažte jeho odolnost a hmotnost. Tvrdé kufry vyrobené z polykarbonátu nebo ABS plastu jsou odolné a chrání obsah před nárazy. Na druhou stranu měkké kufry z nylonu nebo polyesteru jsou lehčí a obvykle nabízejí větší flexibilitu při balení. Volba závisí na vašich preferencích a typu cestování.

 

Kolečka a rukojeti

Kvalitní kolečka a rukojeti jsou základními prvky pohodlného cestování s kufry. Vyberte kufr s odolnými, otáčivými kolečky, které se dobře otáčejí a s teleskopickou rukojetí, která usnadní manipulaci s kufrem. Ideální jsou také kufry s náhradními kolečky, pokud by náhodou jedno selhalo.

 

Bezpečnostní prvky

Zabezpečení kufru je důležité, zejména pokud cestujete do destinací s vyšším rizikem krádeže. Zkontrolujte, zda kufr má integrovaný zámek nebo připevněte vlastní zámek s kombinací nebo klíčem.

 

Ochrana před poškozením

Aby se váš kufr chránil před poškozením během manipulace na letišti a během letu, existuje několik triků. Použijte ochranný obal, který ochrání povrch kufru před škrábanci a oděrkami. Dále je doporučeno balit křehké předměty uvnitř nebo použít organizér, aby se minimalizovalo riziko jejich poškození při nárazu nebo pádu. Pamatujte také na správné označení kufru s vašimi kontaktními údaji, abyste jej mohli snadno identifikovat v případě ztráty.

 

 

S dobrým výběrem kufru a několika jednoduchými opatřeními zajistíte, že vaše cestování letadlem bude pohodlné a bezproblémové. Mějte na paměti tyto tipy a připravte se na svou další dobrodružnou cestu!