Jak si zabalit kufr v klidu a v pohodě: 15 jednoduchých tipů a triků

Také vás jen při pomyšlení na balení kufru berou mrákoty? S našimi tipy si zabalíte snadno a dokonce s úsměvem na tváři.

 

 

Plánování je klíčem

Než začnete balit, udělejte si seznam věcí, které potřebujete vzít. Rozdělte seznam na oblečení, toaletní potřeby, elektroniku, léky a další osobní věci. Tímto způsobem můžete snadněji organizovat své myšlenky a minimalizovat riziko zapomenutí důležitých věcí.

 

Vyberte si vhodný kufr

Vybrat správný kufr je důležitým krokem. Zvolte kufr odpovídající velikosti a typu cesty. Pro krátké výlety stačí menší kufr, zatímco na delší dovolenou můžete potřebovat větší kufr nebo dokonce celou sadu kufrů.

 

Využijte techniku základních vrstev

Efektivní využití místa ve vašem kufru je klíčem k úspěchu. Použijte techniku základních vrstev, což znamená, že začnete s většími a těžšími položkami, jako jsou boty a knihy, na dně kufru. Postupně pokračujte s lehčími a menšími položkami, jako je oblečení a toaletní potřeby, na vrcholu.

 

Minimalizujte oblečení

Při balení oblečení se snažte minimalizovat. Vyberte si univerzální kusy, které lze snadno kombinovat a vrstvit. Zvažte také možnost sbalit několik kousků oblečení, které lze snadno vyprat, abyste mohli snížit počet položek.

 

Využijte vaků a organizérů

Vaky na kompresi a organizéry vám pomohou udržet věci uspořádané a minimalizovat místo, které zabírají ve vašem kufru. Sbalte oblečení a další položky do vaků a organizérů podle kategorií, což usnadní nalezení potřebných věcí během cesty.

 

Nezapomeňte na toaletní potřeby a léky

Při balení toaletních potřeb si připravte všechny nezbytné položky, jako jsou zubní pasta, šampon a pleťové vody, ve speciálních cestovních velikostech nebo v bezpečných obalech, abyste minimalizovali riziko úniku. Nezapomeňte také na léky a zdravotní potřeby, které můžete během dovolené potřebovat.

 

Cestovní pojistka

Před odjezdem si pořiďte cestovní pojištění, které pokrývá ztrátu nebo poškození zavazadel. V případě jakéhokoli problému během cesty může být toto pojištění velmi užitečné.

 

 

+ 8 bonusových tipů a triků

 

Označte si svůj kufr

Ujistěte se, že na kufru je jasně viditelná vaše identifikace. Použijte identifikační štítek na kufr s vašimi kontaktními údaji.

Sledování zavazadel

V některých případech můžete využít služby sledování zavazadel, které vám umožní sledovat polohu vašeho kufru během cesty.

Ochranný obal

Využijte látkových obalů na cestovní kufr z naší nabídky, které se snadno nasadí a chrání obsah kufru před krádeží. Na některých letištích je k dispozici služba zabalit kufr do ochranné obalové fólie, což může chránit váš kufr před poškozením a zneužitím.

Cenné věci patří do přenosné tašky

Důležité dokumenty, elektronika a cenné předměty by měly být uloženy do přenosné tašky a nosit je s sebou jako příruční zavazadlo.

Věci nutné potřeby

Pokud potřebujete během letu přístup k určitým věcem, jako jsou léky nebo čtečka knih, ujistěte se, že je máte v příruční tašce.

Pozor na křehké předměty

Pokud máte křehké předměty, jako jsou skleněné nebo keramické věci, pečlivě je zabalte a označte jako křehké. Můžete také zvážit jejich uložení do příručního zavazadla.

Vyhněte se přeplnění

Snažte se nepřetěžovat kufr, abyste minimalizovali riziko poškození obsahu během manipulace s ním na letišti.

Zaznamenání obsahu

Pro případ ztráty kufru si udělejte seznam obsahu každého kufru a uložte ho někam do přenosné tašky nebo do vašeho telefonu. Toto vám usnadní nahlášení ztráty, pokud by k ní došlo.

  1.  MILANOWINERED_L
  2. ROMABLACK_M
  3. VENEZIAMENTHOL_XXL

 

Tak šťastnou cestu!